Loading...
Over ons 2023-03-08T13:56:50+00:00

Marcel Smid en Judy Kesnar

Vanaf 1 mei 2018 de trotse eigenaren van “De Gulle Smid”.

Marcel Smid is blij terug te zijn in Winterswijk waar hij jaren heeft gewoond. En ook Judy voelt zich thuis en welkom in dit prachtige gebied in de Achterhoek.

Met een grote passie voor goed en puur eten tegen een betaalbare prijs en een enorm gevoel voor humor en gezelligheid, hebben zij de intentie om van “De Gulle Smid” een toegankelijk restaurant te maken waar voor een ieder iets te halen valt. Daarnaast zal hun liefde voor muziek een rol spelen door meerdere keren in het jaar een muziekavond te organiseren. Samen met hun dochter Mindel Smid willen zij ervoor gaan zorgen dat een ieder zich welkom zal voelen.

Ben je lekker aan het wandelen of fietsen? Wil je even met je kinderen in het speelgedeelte zitten? En heb je zin in een kopje koffie of iets anders? Geef het aan en wij zullen er alles aan doen om het jullie naar de zin te maken.

Hopelijk ontdekken veel mensen snel de passie waarmee Marcel en Judy en hun betrokken team dit restaurant bestieren, zodat iedereen zich uitgenodigd zal voelen om een hapje te komen eten.

Van koffie en thee, tot lunch, borrel en diner.

WEES HEEL ERG WELKOM!

 

‘Culinair vermaak’ bij De Gulle Smid geschreven door de Gelderlander.

WINTERSWIJK – De stap van theater naar horeca lijkt een grote maar Marcel Smid en Judy Kesnar willen ‘culinair vermaak’ bij  De Gulle Smid in Winterswijk, de opvolger van Gasterij De Gulle Waard.

Gastvrij. Betaalbaar. Muzikaal vermaak. Dat zijn de sleutelwoorden bij De Gulle Smid in Winterswijk. Marcel Smid en Judy Kesnar, afkomstig uit de wereld van theater, operette en musical, openen zondag de deuren van het restaurant op een idyllisch plekje in Winterswijk. De roeibootjes liggen al klaar.

Er is hard gewerkt om de voormalige Gasterij De Gulle Waard op te knappen. Zo is het sanitair volledig vernieuwd en is het restaurant gerestyled. “We willen een toegankelijke menukaart, waarbij mensen niet de hoofdprijs betalen’’, zegt Smid.

Hij wil een restaurant zonder drempel. ,,Mensen die gaan fietsen en hier een pilsje komen drinken, moeten denken: we kunnen hier ook wel eten. We willen gastvrij zijn met een grote G. Dit is één van de mooiste stukjes van Winterswijk.’’

“Mensen die gaan fietsen en hier een pilsje komen drinken, moeten denken: we kunnen hier ook wel eten.”

De broer van de bekende bariton en Winterswijker Ernst Daniël Smid is eveneens gezegend met zangtalent, evenals zijn partner Judy Kesnar. Ze willen op de sfeervolle locatie aan de Slingebeek en de watermolen ook muzikaal entertainment bieden. “Akoestische muziek uiteraard en nooit laat”, zegt Kesnar. “We houden rekening met de buurt.” Smid: “We willen het beregezellig hebben, het moet sfeervol zijn.”

Ze runnen het restaurant niet met zijn tweeën, ze worden bijgestaan door hun dochter Mindel.

Smid: ,,We waren al elders in het land bij twee bedrijven wezen kijken en ik zei onderweg nog tegen Judy: als we zoiets kunnen krijgen als Den Helder in Winterswijk (de plek waar hun restaurant is gevestigd, red.), dan heb je alles. Laat het nu te koop staan, we zijn er gelijk achteraan gegaan. Deze plek is van Winterswijk, een horecagelegenheid hier hoort er gewoon bij.’’