Loading...
Over ons 2024-02-01T21:34:26+00:00

Marcel Smid en Judy Kesnar

Vanaf 1 mei 2018 de trotse eigenaren van “De Gulle Smid”.

Marcel Smid is blij terug te zijn in Winterswijk waar hij jaren heeft gewoond. En ook Judy voelt zich thuis en welkom in dit prachtige gebied in de Achterhoek.

Met een grote passie voor goed en puur eten tegen een betaalbare prijs en een enorm gevoel voor humor en gezelligheid, hebben zij de intentie om van “De Gulle Smid” een toegankelijk restaurant te maken waar voor een ieder iets te halen valt. Daarnaast zal hun liefde voor muziek een rol spelen door meerdere keren in het jaar een muziekavond te organiseren. Samen met hun dochter Mindel Smid willen zij ervoor gaan zorgen dat een ieder zich welkom zal voelen.

Ben je lekker aan het wandelen of fietsen? Wil je even met je kinderen in het speelgedeelte zitten? En heb je zin in een kopje koffie of iets anders? Geef het aan en wij zullen er alles aan doen om het jullie naar de zin te maken.

Hopelijk ontdekken veel mensen snel de passie waarmee Marcel en Judy en hun betrokken team dit restaurant bestieren, zodat iedereen zich uitgenodigd zal voelen om een hapje te komen eten.

Van koffie en thee, tot lunch, borrel en diner.

WEES HEEL ERG WELKOM!

‘Culinair vermaak’ bij De Gulle Smid geschreven door de Gelderlander.

WINTERSWIJK – De stap van theater naar horeca lijkt een grote maar Marcel Smid en Judy Kesnar willen ‘culinair vermaak’ bij  De Gulle Smid in Winterswijk, de opvolger van Gasterij De Gulle Waard.

Gastvrij. Betaalbaar. Muzikaal vermaak. Dat zijn de sleutelwoorden bij De Gulle Smid in Winterswijk. Marcel Smid en Judy Kesnar, afkomstig uit de wereld van theater, operette en musical, openen zondag de deuren van het restaurant op een idyllisch plekje in Winterswijk. De roeibootjes liggen al klaar.

Er is hard gewerkt om de voormalige Gasterij De Gulle Waard op te knappen. Zo is het sanitair volledig vernieuwd en is het restaurant gerestyled. “We willen een toegankelijke menukaart, waarbij mensen niet de hoofdprijs betalen’’, zegt Smid.

Hij wil een restaurant zonder drempel. ,,Mensen die gaan fietsen en hier een pilsje komen drinken, moeten denken: we kunnen hier ook wel eten. We willen gastvrij zijn met een grote G. Dit is één van de mooiste stukjes van Winterswijk.’’

“Mensen die gaan fietsen en hier een pilsje komen drinken, moeten denken: we kunnen hier ook wel eten.”

De broer van de bekende bariton en Winterswijker Ernst Daniël Smid is eveneens gezegend met zangtalent, evenals zijn partner Judy Kesnar. Ze willen op de sfeervolle locatie aan de Slingebeek en de watermolen ook muzikaal entertainment bieden. “Akoestische muziek uiteraard en nooit laat”, zegt Kesnar. “We houden rekening met de buurt.” Smid: “We willen het beregezellig hebben, het moet sfeervol zijn.”

Ze runnen het restaurant niet met zijn tweeën, ze worden bijgestaan door hun dochter Mindel.

Smid: ,,We waren al elders in het land bij twee bedrijven wezen kijken en ik zei onderweg nog tegen Judy: als we zoiets kunnen krijgen als Den Helder in Winterswijk (de plek waar hun restaurant is gevestigd, red.), dan heb je alles. Laat het nu te koop staan, we zijn er gelijk achteraan gegaan. Deze plek is van Winterswijk, een horecagelegenheid hier hoort er gewoon bij.’’

Omgeving

Wanneer je ons restaurant De Gulle Smid bezoekt, zal het u niet ontgaan in wat voor prachtig stuk natuur u bent beland. De rustieke Slinge met het gemaal bieden een rustgevend uitzicht.. Heerlijk om even bij te komen van een wandeling of fietstocht, of om gewoon even met de kinderen neer te strijken.

Uw kinderen kunnen heerlijk spelen in het restaurant in de speelhoek of bij mooi weer in de speelweide. U kunt zelfs een bootje huren, om de Slinge nog verder te ontdekken!

De Boven-Slinge is een beek die bij Kotten (gemeente Winterswijk) Nederland binnenkomt. Vervolgens stroomt zij in het Woold door het natuurmonument Bekendelle via Bredevoort, Aalten en Varsseveld. Prachtig om met uw kinderen of uw vrienden doorheen te roeien.

Als u dan lekker bent bijgekomen op ons terras of binnen in onze prachtige serre, dan kunt u altijd overwegen om een stukje te gaan wandelen. Rondom Winterswijk vindt u tal van mooie wandelroutes. Het buitengebied met haar vele zandwegen en bospaden vraagt om ontdekt te worden. Er zijn georganiseerde wandelingen, excursies in natuurgebieden, vooraf beschreven wandelroutes en een geweldig wandelnetwerk, waarbij u naar eigen inzicht en wens het ideale rondje loopt.

Voldaan kunt u dan nog even bij ons neerstrijken om van een borrel met een heerlijk stukje kaas of andere lekkernijen uit de streek, van onder andere Boerderij Brömmels, te genieten. Deze geitenboerderij levert verse producten die wij u graag willen laten proeven. Hopelijk geniet u zelf net zo van deze producten als wij dit zelf doen! Altijd gezellig om zelf even bij deze boerderij een kijkje te gaan nemen.

En als u dan toch lekker bij ons zit, waarom zou u dan niet even vragen naar de kaart. Wij hebben deze zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Voor ieder wat wils!

Van vlees tot vis tot vegetarisch, net iets anders dan op andere menukaarten te vinden is. En natuurlijk hebben wij ook aan de kinderen gedacht. Zo is het voor iedereen een feestje om even bij ons uit en toch thuis te zijn!